czyli proste i szybkie śniadanko
Dzisiaj kolejna pasta na bazie jajek, tym razem jednak z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Śmiało można użyć zamiennie innego rodzaju kiełków, lub wymieszać różne. Przepis jest mega łatwy i szybki, samo przygotowanie zajmuje minimum czasu. Kiełki tym razem kupne, niestety nie miałam ostatnio czasu na pilnowanie mojej kiełkownicy, jednak w weekend mam zamiar to zmienić i zająć się zasadzeniem świeżych ziół i kiełków :)
Pasta najlepiej smakuje na świeżo, jednak śmiało można przygotować ją sobie wcześniej do pracy.
Z tej porcji najadły się 2 osoby :)
Składniki
4 jajka
1,5 łyżki majonezu
1,5 łyżki jogurtu
pół opakowania kiełków np. rzodkiewki
sól i pieprz
Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i po przestygnięciu trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez i jogurt i doprawiamy do smaku. Wsypujemy kiełki i mieszamy.
Podajemy z pieczywkiem.
Smacznego :)
Uwielbiam pasty jajeczne! Akurat posiadam kiełki :D
OdpowiedzUsuńpysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuń