z sosem jogurtowo - bazyliowym
Omlet to szybkie i smaczne śniadanko, a w dodatku oprócz dodatków które znajdziemy w środku, nie potrzeba nam nic więcej oprócz kubka kawy czy herbaty. Dlatego też nie potrzebujemy pieczywa, które zazwyczaj na śniadanku się pojawia. Lubię omlety z soczystymi składnikami, dlatego pomidor jest w zdecydowanej czołówce warzyw, po które sięgam, kiedy je przyrządzam. Dzisiejszy omlet z pomidorami, ziołowym serem pleśniowym turek i sosem bazyliowym. Niestety bazylię miałam tylko suszona, ale i tak fajnie się komponowała :)
Składniki na 1 omlet:
2 jajka
1/2 pomidora
ok 1/4 ziołowego sera pleśniowego
bazylia
sól i pieprz
jogurt
Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy widelcem lub miotełką w miseczce, doprawiamy sola i pieprzem. Wylewamy całość równomiernie na patelnię. Dodajemy pokrojone pomidory i ser pleśniowy oraz nieco bazylii. Smażymy na niewielkim ogniu dopóki jajko się z góry nie zetnie. Podajemy z sosem na bazie jogurtu doprawionego solą, pieprzem i bazylią
Wcinamy na ciepło :)
Smacznego :)
2 jajka
1/2 pomidora
ok 1/4 ziołowego sera pleśniowego
bazylia
sól i pieprz
jogurt
Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy widelcem lub miotełką w miseczce, doprawiamy sola i pieprzem. Wylewamy całość równomiernie na patelnię. Dodajemy pokrojone pomidory i ser pleśniowy oraz nieco bazylii. Smażymy na niewielkim ogniu dopóki jajko się z góry nie zetnie. Podajemy z sosem na bazie jogurtu doprawionego solą, pieprzem i bazylią
Wcinamy na ciepło :)
Smacznego :)
Dziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńCała przyjemność po mojej stronie :))
OdpowiedzUsuńMniam... :) z serem pleśniowym jeszcze nie próbowałam (w jego miejsce daję fetę)
OdpowiedzUsuńOj z fetą też musi być pyszny :))
Usuńmmmm wyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuń