piątek, 7 lutego 2014

Pasta jajeczna z kiełkami

czyli proste i szybkie śniadanko


Dzisiaj kolejna pasta na bazie jajek, tym razem jednak z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Śmiało można użyć zamiennie innego rodzaju kiełków, lub wymieszać różne. Przepis jest mega łatwy i szybki, samo przygotowanie zajmuje minimum czasu. Kiełki tym razem kupne, niestety nie miałam ostatnio czasu na pilnowanie mojej kiełkownicy, jednak w weekend mam zamiar to zmienić i zająć się zasadzeniem świeżych ziół i kiełków :)
Pasta najlepiej smakuje na świeżo, jednak śmiało można przygotować ją sobie wcześniej do pracy. 

Z tej porcji najadły się 2 osoby :)







Składniki

4 jajka
1,5 łyżki majonezu
1,5 łyżki jogurtu
pół opakowania kiełków np. rzodkiewki
sól i pieprz


Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i po przestygnięciu trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez i jogurt i doprawiamy do smaku. Wsypujemy kiełki i mieszamy.
Podajemy z pieczywkiem. 



Smacznego  :)


Śniadanie mistrzów

2 komentarze:

Podobne posty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...